Alkuperäisresepti on jostain vanhasta sanomalehdestä leikattu. Lisäsin vanilliinisokerin ja liköörin. Tähän reseptiin voi käyttää tummuneitakin banaaneja.
Ainekset:
2 munaa
1 2/3 dl sokeria
200 g murskattuja banaaneita
1/3 dl sulaa voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Vinkki: voit maustaa juhlavamman banaanikakun vielä lisäämällä 1 rkl banaanilikööriä.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovasti banaanimurska, kuivat aineet ja lopuksi hieman jäähtynyt sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40-50 min. Kakun pinta tummuu helposti, joten kannattaa suojata se leivinpaperilla paiston puolessa välissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti