Pohja:
100g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan. (Vinkki: Taikina ei tartu helposti kiinni, kun välillä kastat lusikan kylmään veteen)
Täyte:
2 ½ dl raparperia
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
sokeria
Viipaloi raparperit ja laita ne piirasvuokaan taikinan päälle. Ripottele sokeria raparperien päälle. Sekoita kermaviili, muna ja vanilliinisokeri keskenään. Kaada raparperien päälle.
Paista 225 asteessa noin 20-30min.
Tein samalla ohjeella myös piirakan mustikoista. Isompaan vuokaan tarvittiin 1½ kertainen annos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti