Ainekset:
Pohja:
250 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Marenki:
4 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
(2 dl kuorellisia mantelilastuja )
Raparperitäyte:
10 dl raparperipaloja
1½ dl vettä
2 dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 prk rahkaa
1 rkl vanilliinisokeria
Päälle:
2 dl kermaa
½ litraa mansikoita
1½dl pieniä vaahtokarkkeja
suklaakastiketta
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen
maidon kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa
180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä
erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään
ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. (Ripota pinnalle mantelilastut.) Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin
ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: Pehmitä raparperipaloja vedessä sokerin kanssa
kattilassa, kunnes ne pehmenevät. Valuta irronnut neste pois esim. siivilän avulla. Jäähdytä raparperihilloke.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vanilliinisokeri. Lisää raparperihilloke. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan.
Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille.
Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.
Vatkaa päällistä varten kerma vaahdoksi. Levitä kannen päälle. Paloittele mansikat 4:ään osaan. Laita kakun päälle mansikat ja vaahtokarkit. Tee suklaakastikkeella raitoja kakun päälle.
Alkuperäinen ohje löytyy Valion nettisivuilta osoitteesta:
http://www.valio.fi/reseptit/brita-kakku/
http://www.valio.fi/reseptit/brita-kakku/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti