Tässä ihanan jouluinen kakkuohje. Reseptissä voi hyödyntää pakastimeen jääneet puolukat tai ylimääräiseksi jäänyt puolukkahillo. Puolukan sijasta voi käyttää myös muita marjoja, kuten esim. karpaloa. Itse käytin valmiiksi sokeroitua puolukkasosetta, joten laitoin kakkutaikinaan vain 1½ dl sokeria. Alkuperäinen ohje löytyy sivulta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/171393/Puolukkakakku/
Ainekset:
80 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl mausteneilikkaa
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1½ dl puolukkasurvosta
3 dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl mausteneilikkaa
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1½ dl puolukkasurvosta
3 dl maitoa
Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka. Sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sula voi, puolukkasurvos ja maito. Sekoita. Kaada kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 50-60 min. Kakku voidaan tarjoilla esim. puolukkahillon/kermavaahdon tai kinuskikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti