perjantai 4. marraskuuta 2016
Minttusuklaa-juustokakku Rocky Road-twistillä
Ainekset:
Pohjakerros:
200 g Digestive-keksejä
80 g voita
Juustokerros:
400g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
290 g Pandan minttusuklaata
2 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä (+n.1½dl vettä)
3 dl kuohukermaa
Rocky Road -päällinen:
1½ dl popcorneja
1 ½ dl minivaahtokarkkeja
100g Daim-rakeita
suklaakastiketta
Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle foliopaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.
Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata minttusuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja vanilliinisokeri tasaisiksi ja lisää minttusuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.
Koristele kakku.
Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti