Sivut

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Raparperirahka

Ainekset:

6 dl vispikermaa
2 prk maitorahkaa
3 tl vanilliinisokeria
10 dl raparperia
2 dl vettä
2 dl sokeria

Keitä kuoritut ja pilkotut raparperit vedessä sokerin kanssa, kunnes raparperit pehmenevät. Kaada hilloke siivilään ja valuta ylimääräiset nesteet pois, anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkat ja vanilliinisokeri sekä jäähtynyt raparperihilloke.


Raparperi

Lämmin kana-perunasalaatti

Ainekset:

9 keitettyä perunaa
450 g kananfileesuikaleita
1 suolakurkku tai noin 10 suolakurkkuviipaletta
5 keitettyä kananmunaa
2 tl sitruunapippuria
2 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa

Kuori ja paloittele kananmunat sekä perunat kuutioiksi. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Paista kanansuikaleet paistinpannulla kypsiksi. Lisää soijakastike. Lisää perunat ja sitruunapippuri sekä suola. Paista muutama minuutti pannulla. Lisää lopuksi suolakurkku- ja kananmunakuutiot. Sekoita hyvin. Koristele vaikka persiljalla.

Lämmin salaatti

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Päivänkakkarat



Pappilan hätävara

8:aan annokseen ainekset:

16 kpl Dominokeksejä
2 prk mansikkakermaa
16 kpl Digestivekeksejä
1 prk Floran vispautuvaa vaniljakastiketta
Cessibon valmiskermavaahtoa
suklaakastiketta

Paloittele/murenna 2 dominokeksiä jokaisen jälkiruokakulhon pohjalle. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja jaa se jälkiruokakulhoihin. Murenna Digestive-keksit kulhoihin, 2 jokaiseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja jaa kulhoihin. Pursota kermavaahtoa vaniljavaahdon päälle ja koristele vielä suklaakastikkeella.

Vinkki: Annos kannattaa tarjoilla kylmänä ja mieluiten vasta seuraavana päivänä, jolloin maut tulevat paremmin esille.



Jälkiruokaa kekseistä


Valkosipuli-yrttiperunat

Ainekset:

n. 1 ½ l keitettyjä, kuorittuja ja paloiteltuja perunoita
3 dl kermaa
2 valkosipulia
1 prk creme bonjour cuisine valkosipuli & yrtit
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Laita perunat foliovuokaan. Kuori ja paloittele valkosipulit. Lisää foliovuokaan valkosipulit, suola, oliiviöljy ja kerma sekä creme bonjour. Sekoita. Anna hautua noin 250 asteisessa grillissä 15-20 min, välillä sekoittaen.


Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat
 
 
 

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Sitruunaiset hunaja-kanapihvit

Ainekset:

8 kpl kanan fileepihvejä
1 sitruuna
1 tl suolaa
3 tl sitruunapippuria
1 rkl hunajaa
6 tl currya
8 dl vettä
persiljaa

Ruskista kanafileepihvit molemmin puolin pannulla. Lado ne uunivuokaan. Mausta pihvit curryllä, sitruunapippurilla ja suolalla. Laita pihvien päälle nokare hunajaa. Leikkaa pesty sitruuna viipaleiksi. Purista viipaloiduista sitruunan päistä mehut vuokaan. Lado muut sitruunaviipaleet kanan fileepihvien päälle. Kaada vesi vuokaan ja lisää persiljaa hiukan. Paista uunissa noin tunti 175 asteessa.

Kanafileepihvit
 

torstai 25. kesäkuuta 2015

Lumihiutale

Huomasin puutarhamyymälässä nämä lilat lumihiutaleet. Ne oli niin söpöt, että pitihän ne kantaa kotiin.
 
Lila lumihiutale

Lumihiutale