Sivut

tiistai 12. elokuuta 2014

Broiler-pesto-kesäkurpitsa -lasagne

 


Nyt, kun kesäkurpitsasta saa jo satoa niin tässä olisi herkullinen ruokaohje. Alkuperäinen resepti on karppaus.info-sivustolta http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=409. Tein siihen pieniä muutoksia. Lasagneen voi käyttää broilerin sijasta myös vaikkapa pekonia tai jauhelihaa. Itsekin kokeilin tätä hieman epäluuloisena, mutta on todella hyvää.


Kesäkurpitsalasagne



Ainekset:

2 isoa kesäkurpitsaa
400 g hunajamarinoituja broilersuikaleita
1 iso punasipuli
2 valkosipulia
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
3 dl kermaa (tai ruokakermaa)
1½ dl vettä
1 dl pestoa (esim. Barillan i Pesti alla Genovese con basilico fresco)
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl currya
3 kananmunaa
100 g juustoraastetta


Kuori, pese ja viipaloi kesäkurpitsat noin ½ sentin viipaleiksi. Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottamalla suolaa niiden päälle. Noin 10 minuutin kuluttua suola ja viipaleiden päälle kohonnut neste pyyhitään pois. Käännä viipaleet ja toista itketys. Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsoista karvas neste.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Paista broilersuikaleet ja sipulit. Mausta curryllä. Siirrä ne viereen odottamaan. Jos haluat voit ruskistaa kevyesti vielä kesäkurpitsan siivut pannulla. (Itse en ruskista, mutta väriä se tuo lisää ruokaan)

Valmista juustokastike. Kuumenna kerma, vesi ja paloiteltu sulatejuusto. Lisää pesto ja mustapippuri. Nosta kasari liedeltä ja vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana juustokastikkeeseen.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois. Kananmunat saostavat kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on hyvä tehdä silti.

Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan. Lado kerroksittain kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipuliseosta ja juustokastiketta. Päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 45-60 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti