Sivut

tiistai 7. lokakuuta 2014

Isoäidin suklaaleivät

Suklaaleivät

Tämän reseptin olen saanut joskus vuosia sitten opiskelukaveriltani. Isoäidin suklaaleipien alkuperäisohje on peräisin arkkipiispatar Aune Simojoen vanhasta reseptivihosta. Itse lisäsin siirapin ja väriraesokeri tuo väriä suklaaleipiin.

Ainekset:

200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
noin 4½-5 dl vehnäjauhoja
(2 rkl siirappia)

Pinnalle:
kananmunaa
(väri)raesokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää siirappi. Sekoita. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin, jotta leipominen on helpompaa. Pyörittele taikinasta sormen paksuisia tankoja, jotka ovat uunipellin pituisia. Jätä tankojen väliin leviämisvaraa. Taikinaa kannattaa työstää jauhotetulla alustalla, jottei tartu pöytään kiinni.
Paina tankoja vähän matalammiksi, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle (väri)raesokeria.

Paista 200 asteessa kypsiksi noin 12-15 min tankojen paksuudesta riippuen. Leikkaa heti kypsät tangot vinoiksi viipaleiksi.

Suklaaleivät kannattaa säilyttää ilmatiiviissä purkissa, jolloin ne pysyvät pehmeinä.



Suklaakeksit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti