Sivut

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Valkosuklaa-juustokakku

Juustokakku


Tyttäreni toivoi syntymäpäiväksi valkosuklaa-juustokakkua. Löysin hyvän ohjeen sivulta:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/6062/Valkosuklaakakku%20ilman%20uunia/


Ainekset:

Pohjakerros:
200 g Digestive-keksejä
80 g voita

Juustokerros:

300g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkoista suklaata
2 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä (+n.1½dl vettä)
3 dl kuohukermaa


Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle foliopaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.

Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja vanilliinisokeri tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.

Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku. Päälle voi laittaa esim. valmiita kakkukoristeita, mansikoita, kiiviä, mandariineja ja kirsikoita, ja kiille antaa hyvän kiillon.


Juustokakku

Juustokakku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti