Sivut

lauantai 11. lokakuuta 2014

Laku-tiikerikakku

Tiikerikakku

Alkuperäisen ohjeen löysin Kotivinkki-lehdestä.

Ainekset:

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl valmista lakritsikastiketta (käytin Rainbow:n lakritsikastiketta)
½ dl maitoa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Sekoita siihen lakukastike ja maito. Levitä puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä vaalean taikinan päälle lakutaikina. Levitä loput vaaleasta taikinasta viimeiseksi kakkuvuokaan. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle kakkua muutaman sentin syvyinen vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys esim. puisella varrastikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Koriste halutessasi vielä esim. lakukastikkeella tai tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti