sunnuntai 11. kesäkuuta 2017
Kuvia kesäkuisesta puutarhasta
Viikonloppuna napsein kuvia nyt kukkivista puutarhan kasveista. Yllätyin miten hyviä kuvia sai otettua puhelimella.
keskiviikko 24. toukokuuta 2017
Tacopelti
Ainekset:
2/3 pussia Tacosipsejä (Santa Maria original nacho chips 475g)
400g jauhelihaa
2 pss (600g) Poutun kebablastuja
3 prk Salsa-kastiketta (Santa Maria chynky salsa, medium, paino 230g/prk)
2 valkosipulia
1 pala Aurajuustoa
1 prk (470g) persikan puolikkaita
20 kpl suolakurkkuviipaleita
1 prk (300g) juustodipiä (Rainbow:n tex mex)
1 pss (500g) juustoraastetta (X-tra 15%)
Lado tacosipsit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti. Levitä Salsa-kastike tacojen päälle. Levitä päälle kebablastut, paistettu jauheliha, paloitellut valkosipulit ja viipaloidut suolakurkut. Kuutio persikat ja paloittele Aurajuusto, levitä ne suolakurkkujen päälle. Levitä juustodippi ja ripottele juustoraaste päälle. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20min.
Voit itse vaihdella lisukkeita mielesi mukaan.
tiistai 14. maaliskuuta 2017
Mangojuustokakku
Ainekset:
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75 g voita
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksimurskaan ja kaada seos irtopohjavuokaan, joka on vuorattu esim. foliolla. Tasoita.
Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 dl kermaa
2 dl maitoa
1½ tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää kattilaan sokeri, kerma, maito ja vaniljasokeri. Kiehauta seosta, kunnes se pulpahtaa pari kertaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet kuumaan seokseen. Anna jäähtyä hetki. Lisää seos tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohja päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa 6-7h.
Mangokuorrute:
3 prk mangososetta
4 liivatetta
0,5 dl vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaa. Laita mangososeet kulhoon. Kiehauta vesi. Lisää veteen puristellut liivatteet ja sekoita, kaada mangososeen joukkoon ja sekoita uudelleen. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle ja anna olla jääkaapissa vielä noin 4h.
perjantai 4. marraskuuta 2016
Minttusuklaa-juustokakku Rocky Road-twistillä
Ainekset:
Pohjakerros:
200 g Digestive-keksejä
80 g voita
Juustokerros:
400g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
290 g Pandan minttusuklaata
2 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä (+n.1½dl vettä)
3 dl kuohukermaa
Rocky Road -päällinen:
1½ dl popcorneja
1 ½ dl minivaahtokarkkeja
100g Daim-rakeita
suklaakastiketta
Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle foliopaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.
Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata minttusuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja vanilliinisokeri tasaisiksi ja lisää minttusuklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.
Koristele kakku.
Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
maanantai 3. lokakuuta 2016
Konjakilla maustettu pihlajanmarja-omenahillo
Ainekset:
3-4 dl pihlajanmarjoja
1 litra omenakuutioita
1 dl vettä
1½ dl sokeria
1 vaniljatanko
0,25-0,5 dl konjakkia
Riivi pihlajanmarjat ja pese ne huolellisesti. Laita marjat, omenat, vesi, sokeri ja vaniljatanko kattilaan. Keitä soseeksi noin 20-30min. Lisää konjakki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai konjakkia. Soseuta sauvasekoittimella. Laita pakastusrasioihin. Jäähdytä ja pakasta.
Karamellisoitunut uuniomenahillo
Ainekset:
2 kg omenoita
800 g sokeria
4 kanelitankoa
4 rkl vanilliinisokeria
2 dl vettä
Kuori ja lohko omenat. Laita kattilaan. Lisää muut ainekset. Laita 200 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Sekoita ½ tunnin välein. Soseuta sauvasekoittimella. Laita pakastuspurkkeihin ja jäähdytä. Pakasta.
keskiviikko 3. elokuuta 2016
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)