Sivut

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kuvia kesäkuisesta puutarhasta

Viikonloppuna napsein kuvia nyt kukkivista puutarhan kasveista.  Yllätyin miten hyviä kuvia sai otettua puhelimella.

 













 

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Tacopelti

Tacoruoka

Tacoruoka
 
 
Ainekset:
 
2/3 pussia Tacosipsejä (Santa Maria original nacho chips 475g)
400g jauhelihaa
2 pss (600g) Poutun kebablastuja
3 prk Salsa-kastiketta (Santa Maria chynky salsa, medium, paino 230g/prk)
2 valkosipulia
1 pala Aurajuustoa
1 prk (470g) persikan puolikkaita
20 kpl suolakurkkuviipaleita
1 prk (300g) juustodipiä (Rainbow:n tex mex)
1 pss (500g) juustoraastetta (X-tra 15%)
 
Lado tacosipsit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti. Levitä Salsa-kastike tacojen päälle. Levitä päälle kebablastut, paistettu jauheliha, paloitellut valkosipulit ja viipaloidut suolakurkut. Kuutio persikat ja paloittele Aurajuusto, levitä ne suolakurkkujen päälle. Levitä juustodippi ja ripottele juustoraaste päälle. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20min.
 
Voit itse vaihdella lisukkeita mielesi mukaan.
 
 
Taco

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Mangojuustokakku

juustokakku

Ainekset:

Pohja:

200g Digestive-keksejä
75 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voisula keksimurskaan ja kaada seos irtopohjavuokaan, joka on vuorattu esim. foliolla. Tasoita.

Täyte:

5 liivatetta
2 valkuaista
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 dl kermaa
2 dl maitoa
1½ tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää kattilaan sokeri, kerma, maito ja vaniljasokeri. Kiehauta seosta, kunnes se pulpahtaa pari kertaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet kuumaan seokseen. Anna jäähtyä hetki. Lisää seos tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohja päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa 6-7h.

Mangokuorrute:

3 prk mangososetta
4 liivatetta
0,5 dl vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaa. Laita mangososeet kulhoon. Kiehauta vesi. Lisää veteen puristellut liivatteet ja sekoita, kaada mangososeen joukkoon ja sekoita uudelleen. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle ja anna olla jääkaapissa vielä noin 4h.


juustokakku



perjantai 4. marraskuuta 2016

Minttusuklaa-juustokakku Rocky Road-twistillä


Rocky road


Ainekset:

Pohjakerros:
200 g Digestive-keksejä
80 g voita

Juustokerros:

400g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
290 g Pandan minttusuklaata
2 tl vanilliinisokeria
6 liivatelehteä (+n.1½dl vettä)
3 dl kuohukermaa

Rocky Road -päällinen:

1½ dl popcorneja
1 ½ dl minivaahtokarkkeja
100g Daim-rakeita
suklaakastiketta


Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle foliopaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.

Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata minttusuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja vanilliinisokeri tasaisiksi ja lisää minttusuklaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.

Koristele kakku.

Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään. 


Rocky Road-kakku

maanantai 3. lokakuuta 2016

Konjakilla maustettu pihlajanmarja-omenahillo

Pihlajanmarjahillo

Ainekset:

3-4 dl pihlajanmarjoja
1 litra omenakuutioita
1 dl vettä
1½ dl sokeria
1 vaniljatanko
0,25-0,5 dl konjakkia

Riivi pihlajanmarjat ja pese ne huolellisesti. Laita marjat, omenat, vesi, sokeri ja vaniljatanko kattilaan. Keitä soseeksi noin 20-30min. Lisää konjakki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai konjakkia. Soseuta sauvasekoittimella. Laita pakastusrasioihin. Jäähdytä ja pakasta.

Karamellisoitunut uuniomenahillo

Omenahillo

Ainekset:

2 kg omenoita
800 g sokeria
4 kanelitankoa
4 rkl vanilliinisokeria
2 dl vettä

Kuori ja lohko omenat. Laita kattilaan. Lisää muut ainekset. Laita 200 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Sekoita ½ tunnin välein. Soseuta sauvasekoittimella. Laita pakastuspurkkeihin ja jäähdytä. Pakasta.
 
 
 
 
Omenahillo

keskiviikko 3. elokuuta 2016