Sivut

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Hannun "baakkelssi" eli sokerikakku

Tämän kakun ohjeen sain työkaverilta. Resepti on vuosikymmenten takaa. Ainekset löytyvät melkein aina kotoa ja valmistus on helppoa ja nopeaa. Kakkuun voi lisätä mausteita halutessaan. Esim. vanilliinisokeria, kardemummaa tai kanelia.
 
Ainekset:
 
2 munaa
2 ½ kkp sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 kkp vehnäjauhoja
100 g voita
1 dl vettä
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää. Sulata voi. Keitä vesi. Sekoita sulatettu voi ja kuumennettu vesi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 30-40min.
 
 
Hannun baakkelssi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti