Sammalleimu aurinkoisena kesäpäivänä.
|
maanantai 5. lokakuuta 2015
perjantai 17. heinäkuuta 2015
Hannun "baakkelssi" eli sokerikakku
Tämän kakun ohjeen sain työkaverilta. Resepti on vuosikymmenten takaa. Ainekset löytyvät melkein aina kotoa ja valmistus on helppoa ja nopeaa. Kakkuun voi lisätä mausteita halutessaan. Esim. vanilliinisokeria, kardemummaa tai kanelia.
Ainekset:
2 munaa
2 ½ kkp sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 kkp vehnäjauhoja
100 g voita
1 dl vettä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää. Sulata voi. Keitä vesi. Sekoita sulatettu voi ja kuumennettu vesi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 30-40min.
maanantai 13. heinäkuuta 2015
Raparperirahka
Ainekset:
6 dl vispikermaa
2 prk maitorahkaa
3 tl vanilliinisokeria
10 dl raparperia
2 dl vettä
2 dl sokeria
6 dl vispikermaa
2 prk maitorahkaa
3 tl vanilliinisokeria
10 dl raparperia
2 dl vettä
2 dl sokeria
Keitä kuoritut ja pilkotut raparperit vedessä sokerin kanssa, kunnes raparperit pehmenevät. Kaada hilloke siivilään ja valuta ylimääräiset nesteet pois, anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkat ja vanilliinisokeri sekä jäähtynyt raparperihilloke.
Lämmin kana-perunasalaatti
Ainekset:
9 keitettyä perunaa
450 g kananfileesuikaleita
1 suolakurkku tai noin 10 suolakurkkuviipaletta
5 keitettyä kananmunaa
2 tl sitruunapippuria
2 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
9 keitettyä perunaa
450 g kananfileesuikaleita
1 suolakurkku tai noin 10 suolakurkkuviipaletta
5 keitettyä kananmunaa
2 tl sitruunapippuria
2 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
Kuori ja paloittele kananmunat sekä perunat kuutioiksi. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Paista kanansuikaleet paistinpannulla kypsiksi. Lisää soijakastike. Lisää perunat ja sitruunapippuri sekä suola. Paista muutama minuutti pannulla. Lisää lopuksi suolakurkku- ja kananmunakuutiot. Sekoita hyvin. Koristele vaikka persiljalla.
keskiviikko 8. heinäkuuta 2015
Pappilan hätävara
8:aan annokseen ainekset:
16 kpl Dominokeksejä
2 prk mansikkakermaa
16 kpl Digestivekeksejä
1 prk Floran vispautuvaa vaniljakastiketta
Cessibon valmiskermavaahtoa
suklaakastiketta
16 kpl Dominokeksejä
2 prk mansikkakermaa
16 kpl Digestivekeksejä
1 prk Floran vispautuvaa vaniljakastiketta
Cessibon valmiskermavaahtoa
suklaakastiketta
Paloittele/murenna 2 dominokeksiä jokaisen jälkiruokakulhon pohjalle. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja jaa se jälkiruokakulhoihin. Murenna Digestive-keksit kulhoihin, 2 jokaiseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja jaa kulhoihin. Pursota kermavaahtoa vaniljavaahdon päälle ja koristele vielä suklaakastikkeella.
Vinkki: Annos kannattaa tarjoilla kylmänä ja mieluiten vasta seuraavana päivänä, jolloin maut tulevat paremmin esille.
Valkosipuli-yrttiperunat
Ainekset:
n. 1 ½ l keitettyjä, kuorittuja ja paloiteltuja perunoita
3 dl kermaa
2 valkosipulia
1 prk creme bonjour cuisine valkosipuli & yrtit
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 1 ½ l keitettyjä, kuorittuja ja paloiteltuja perunoita
3 dl kermaa
2 valkosipulia
1 prk creme bonjour cuisine valkosipuli & yrtit
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Laita perunat foliovuokaan. Kuori ja paloittele valkosipulit. Lisää foliovuokaan valkosipulit, suola, oliiviöljy ja kerma sekä creme bonjour. Sekoita. Anna hautua noin 250 asteisessa grillissä 15-20 min, välillä sekoittaen.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)