Sivut

torstai 28. tammikuuta 2016

Kevyt hedelmä-marjasmoothie


Tämä resepti on tarkoitettu kaikille niille, jotka eivät pidä avocadon mausta. Smoothiessa sen maku ei tule esille.
 


2 tl vaahterasiirappia
1 avokado
1 prk rahkaa (0,3% rasvaa)
1½ dl punaisia viinimarjoja
2-3 banaania
2½ dl mansikka-banaanimehukeittoa (alle 10kcal/100ml)

Kuori avokado ja poista kivi. Paloittele ja laita tehosekoittimen kannuun. Kuori ja paloittele banaanit. Lisää kannuun banaanit, rahka, mehukeitto, punaiset viinimarjat sekö vaahterasiirappi. Sekoita tehosekoittimella, kunnes smoothie on tasaista.

maanantai 14. joulukuuta 2015

Kardemumma-rahka-kermaviilikakku

Etsin netistä hyvää kardemummakakkureseptiä. Kun sopivaa ei oikein löytynyt, päätin itse soveltaa kakkuohjeen. Ohjeesta tulee 2 vuoallista. Käytin sekoittamiseen puulastaa, jotta kakusta tulisi kosteampi/mehevämpi.

Kardemummakakku


Ainekset:

300g voita
1 prk kermaviiliä
1 prk vaniljarahkaa
4 munaa
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
6 tl kardemummaa

Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita joukkoon kermaviili, rahka ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää. Sekoita tasaiseksi. Kaada kahteen voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa keskitasolla noin 1 tunti.

Kuivakakku

lauantai 5. joulukuuta 2015

Makuuhuone ennen ja jälkeen remontin

Makuuhuone ennen remonttia:

 
Makuuhuone remontin jälkeen (melkein valmiina):
 
 

Kirppislöytö

 
 
Penkki

Penkki

Tällaisen ihanan pienen lapsille tarkoitetun penkin löysin kirpparilta. Ja hintakin oli edullinen. Huomasin, että lastemme yhteiskuva on kuvattu samanlaisella penkillä aikoinaan ehkä jopa samalla penkillä. Nyt se saa toimia kukkapöytänä vähän aikaa.
 

maanantai 9. marraskuuta 2015

Kanelinen kalkkunapaisti

Lähikauppaan oli ilmestynyt hyvännäköistä kalkkunapaistia. Muistin katsoneeni ruokaohjelmaa, jossa liharuokia maustettiin kanelilla. Ajattelinpa kokeilla itsekin miten kaneli sopii liharuokaan. Tämä resepti syntyi ruokaa tehdessä. Hyväksi kehuttiin ja itsekin maistoin. Eipä ollut hassumpaa. Ensi kerralla voisin ehkä lisätä hieman paistin kylkeen vielä porkkanoita ja valkosipulia sekä sipulia.

Kalkkunapaisti
 
Ainekset:

1,2 kg kalkkunapaistia
4 tl suolaa
3 rkl curryä
6 tl jauhettua kanelia
3 rkl pizzamaustetta
2 rkl oliiviöljyä

Taputtele ja hiero suola sekä muut mausteet tasaisesti paistin molemmille puolille. Lisää oliiviöljy mausteiden päälle ja hiero mausteita uudelleen paistin ympäri. Anna maustua noin 1 h. Paista 175 asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

maanantai 26. lokakuuta 2015

Vaniljamuffinit

Tyttäreni leipoi yllätykseksi nämä maistuvat muffinit. Alkuperäinen resepti löytyi kirjasta Taituri, kotitalous 7-9, sivulta 228. Kustantaja Sanoma Pro Oy, 2013. Taikinaan voi lisätä 2 dl marjoja, raparperin paloja, omenakuutioita tai ananaspaloja. Taikinan voi maustaa myös lisäämällä ½ dl suklaa- tai pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita. Taikinaan voi lisätä myös kaakaojauhetta 1½ rkl, jolloin muffineihin saa suklaisen maun.

Ainekset:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
½ dl maitoa tai hedelmämehua

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi. Lisää maito/hedelmämehu sekoittaen taikinaan. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin (16 kpl). Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 12-14min. Anna jäähtyä hetki. Sirottele siivilän läpi kaakaojauhetta/tomusokeria muffinien päälle.
 
Muffinit
 
Muffinit

Puolukkamaustekakku

Tässä ihanan jouluinen kakkuohje. Reseptissä voi hyödyntää pakastimeen jääneet puolukat tai ylimääräiseksi jäänyt puolukkahillo. Puolukan sijasta voi käyttää myös muita marjoja, kuten esim. karpaloa. Itse käytin valmiiksi sokeroitua puolukkasosetta, joten laitoin kakkutaikinaan vain 1½ dl sokeria. Alkuperäinen ohje löytyy sivulta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/171393/Puolukkakakku/
 
Ainekset:

80 g voita
4½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl mausteneilikkaa
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1½ dl puolukkasurvosta
3 dl maitoa
 
Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka. Sulata voi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sula voi, puolukkasurvos ja maito. Sekoita. Kaada kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 50-60 min. Kakku voidaan tarjoilla esim. puolukkahillon/kermavaahdon tai kinuskikastikkeen kanssa.

Puolukkakakku