Sivut

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mustikka-valkosuklaa-juustokakku

Juustokakku

Ainekset:

Pohja:

17 Digestive-keksiä
1,5 dl sulatettua voita

Valkosuklaatäyte:

3 dl vispikermaa
1 prk rahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (250g Viola)
6 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 levyä (200g) leivontaan tarkoitettua valkosuklaata
6 liivatelehteä
2 dl vettä

Mustikkakerros:

6 dl mustikoita
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi keksimuruihin tasaisesti. Vuoraa irtopohjavuoka foliolla tai leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita sulatettu suklaa muuhun seokseen. Liota liivatelehtiä noin 10 min. ajan kylmässä vedessä tai kunnes ne ovat pehmenneet. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada liivatevesi muuhun seokseen ja sekoita hyvin. Kaada seos murupohjan päälle kakkuvuokaan. Anna jähmettyä ainakin pari tuntia jääkaapissa.
 
Kaada tehosekoittimeen mustikat ja sokeri. Soseuta. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna puolet mustikkasoseesta kattilassa kiehuvaksi. Lisää kuumaan mustikkasoseeseen puristellut liivatteet. Sekoita. Lisää seos loppuun mustikkasoseeseen ja sekoita hyvin. Kaada seos jääkaapissa jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle. Anna jähmettyä vielä muutama tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti