Sivut

perjantai 12. syyskuuta 2014

Juustosarvet


Ainekset:

2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2½ dl sämpyläjauhoja
2-3 rkl öljyä

Täyte:

2-3 dl juustoraastetta
3/4 dl hienonnettua persiljaa

Voiteluun:

kananmunaa

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita puuhaarukalla tai -lastalla joukkoon sokeri, suola, vehnäjauhot ja suurin osa sämpyläjauhoista. Lisää öljy ja alusta. Anna kohota lämpimässä liinalla peiteltynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ja leikkaa kolmion mallisiksi levyiksi. Laita täytteet ja rullaa leveämmästä päästä kapeampaan päin. Voitele kananmunalla.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ohje; Taituri, Kotitalous 7-9, 2013 sivulla 216-217.

Täytteenä voi käyttää muitakin ainesosia, kuten mm. kinkkua, sulate- tai aurajuustoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti