Sivut

torstai 4. syyskuuta 2014

Sitruunakakku



Ainekset:

150 g margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raasteena ja mehu (n.½dl)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää seos vaahtoon ja sekoita taikina sileäksi.

Lisää sitruunankuoriraaste ja –mehu taikinaan lastalla sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun, pitkänomaiseen kakkuvuokaan (noin 1,4 l), tasoita pinta. Pinnalle voit laittaa sitruunaviipaleita ja ruokokidesokeria koristeeksi.

 Paista uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 15 minuuttia ennen kumoamista.



Alkuperäinen ohje: http://www.valintatalo.fi/fi/reseptit/?id=20216&nimi=Sitruunakakku 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti