Sivut

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Brita-kakku

Ainekset:

Pohja:

250  g   voita   
dl   sokeria  
4    keltuaista  
dl   vehnäjauhoja  
tl   leivinjauhetta  
dl   maitoa 

Marenki: 

4    valkuaista  
dl   sokeria  
tl   vanilliinisokeria  
(2  dl   kuorellisia mantelilastuja ) 

Raparperitäyte: 

10  dl   raparperipaloja  
1½ dl vettä
dl   sokeria  
dl  vispikermaa   
2 prk rahkaa
1 rkl vanilliinisokeria
 
Päälle:
2 dl kermaa
½ litraa mansikoita
1½dl pieniä vaahtokarkkeja
suklaakastiketta


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. (Ripota pinnalle mantelilastut.) Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Valmista täyte: Pehmitä raparperipaloja vedessä sokerin kanssa kattilassa, kunnes ne pehmenevät. Valuta irronnut neste pois esim. siivilän avulla. Jäähdytä raparperihilloke.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja vanilliinisokeri. Lisää raparperihilloke. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte. Nosta toinen levy päälle.
Vatkaa päällistä varten kerma vaahdoksi. Levitä kannen päälle. Paloittele mansikat 4:ään osaan. Laita kakun päälle mansikat ja vaahtokarkit. Tee suklaakastikkeella raitoja kakun päälle.

Raparperihilloketäyte


Raparperihilloke

Raparperi
 
Raparperihilloke
 
Alkuperäinen ohje löytyy Valion nettisivuilta osoitteesta:
http://www.valio.fi/reseptit/brita-kakku/
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti