Sivut

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kinkkuvoileipäkakku

Iso kinkkuvoileipäkakku
(tarjottimen kokoinen)

Ainekset:

Pohja:

2 ½ pss x 750g täysjyväpaahtoleipää (Lidl:n Mcennedy)
2 kpl kasvisliemikuutiota
n. 1 l vettä

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa täysjyväpaahtoleivästä reunat pois. Lado isoon suorakulmaiseen vuokaan yksi kerros leipiä tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi. Käytin itse vuokaa, jonka mitat olivat 6cm x 28cm x 39cm. Kostuta leivät kasvisliemellä. Kostuttamiseen voi käyttää esim. pullasutia.

Täyte 1:

2 prk (400g) Valion Viola ruohosipuli-tuorejuustoa
2 prk (400g) Arlan ranskankermaa
250 g Kavlin majoneesia

Sekoita täytteen 1 ainekset keskenään vatkaimella. Levitä ohut kerros leipien päälle vuokaan. Lado toinen kerros leipiä päälle ja kostuta ne kasvisliemellä.

Täyte 2:

2 prk (400g) Valion valkosipuli-tuorejuustoa
1 prk (200g) ranskankermaa
170 g majoneesia

Sekoita täytteen 2 ainekset keskenään ja levitä leipäkerroksen päälle. Lado kolmas leipäkerros ja kostuta.

Täyte 3:

Lisää täytteeseen 2 pieneksi paloiteltua palvikinkkua n.125 g. Levitä leipäkerroksen päälle. Lado neljäs kerros leipiä ja kostuta.

Täyte 4:

Lisää täytteeseen 1 n. 150 g palvikinkkua. Levitä leipäkerroksen päälle. Lado viides kerros leipiä ja kostuta.

Täyte 5:

Sama kuin täyte 4. Levitä ja lisää vielä yksi leipäkerros ja kostuta.

Laita tuorekelmua tiiviisti vuoan ja kakun ympärille. Laita jääkaappiin vuorokaudeksi ja mielellään vielä paino päälle. Meiltä paino löytyi toivelaulukirjasta, joka oli sopivan kokoinen vuoan päälle. Poista seuraavana päivänä kelmu. Aseta tarjotin vuoan päälle nurin ja keikauta ylösalaisin. Valmista kuorrute.

Kuorrute:

400 g ranskankermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita tasaiseksi ja levitä voileipäkakun päälle ja reunoille.

Koristeluun:

8 kpl minitomaatteja
½ kurkkua
10 viipaletta pyöreänmallisia palvikinkkusiivuja
14 kpl tummia siemenettömiä viinirypäleitä
persiljaa
ruohosipulia
juustoraastetta (Polar)

Voileipäkakun koristelu kannattaa tehdä edellisenä iltana ennen juhlia, jottei koristeet "nahistu". Raasta juustoa ja taputtele raastetta voileipäkakun reunoille. Taita palvikinkkusiivut puoliksi ja rullaa "kukaksi". Aseta kakun päälle. Pese tomaatit, kurkku, ruohosipulit ja persilja. Leikkaa minitomaatit puoliksi niin, että saat niistä kukanmallisia. Aseta tomaatit kakun päälle. Leikkaa kurkusta ohuehkoja siivuja. Leikkaa kurkkusiivun keskeltä reunaan asti viilto. Aseta kakun päälle taittaen reunat eri suuntiin. Leikkaa viinirypäleet puoliksi ja aseta kakun päälle. Leikkaa persiljasta lehtiä ja aseta kakun päälle. Leikkaa ruohosipuli pieniksi pätkiksi ja ripottele teelusikalla kakun päälle. Laita jääkaappiin, jotta kuorrute kiinnittyy/jähmettyy hyvin.


Voileipäkakku

Voileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku


Voileipäkakku

Voileipäkakku










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti