Sivut

maanantai 3. marraskuuta 2014

Kaurasämpylät

Sämpylät

Eilen tuli leivottua sämpylöitä. Alkuperäisohje on Sunnuntain kauraisen sämpyläjauhopussin kyljestä, mutta löytyy myös osoitteesta:
http://www.raisionkeittokirja.fi/reseptihaku/leivat-sampylat-patongit-ja-sarvet/kauraiset-sampylat?reid=RECIPE_12

Itse hieman muutin reseptiä.

Ainekset:

5 dl maitoa
1½ tl suolaa
2 rkl siirappia
1 pss Sunnuntai Kuivahiivaa
9 dl Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
1 dl rypsiöljyä

Voiteluun: vettä

Sekoita + 42-asteiseen maitoon suola ja siirappi. Sekoita taikinaan osa (n.5dl) jauhoista, joihin on kuivahiiva sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se 25 osaan. Leivo sämpylät pyöreiksi tai pitkulaisiksi. Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Kohota vielä puoli tuntia. Voitele vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 12-15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti