Sivut

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Tiikerikakku

Tämä resepti on saatu äidiltä, tarkempaa alkuperää ei ole tiedossa. Tästä annoksesta tulee 2 kakkuvuoallista. Van Houtenin Cacao on ehdottomasti parasta tiikerikakkuihin.
 
 
 
 
Ainekset:
 
300 g voita
5 dl sokeria
6 kananmunaa
2 dl maitoa/kermaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
4 tl kaakaojauhetta
 
Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää maito tai kerma. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää ne taikinaan ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä taikinasta noin puolet toiseen kulhoon. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi.
 


 
Laita puolet vaaleasta taikinasta ensin kakkuvuokien pohjille ja sen jälkeen kaakaotaikina. Laita vielä loput vaaleasta taikinasta päällimmäiseksi.
 



Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 1 tunti. Jäähdytä ja kumoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti