Sivut

perjantai 21. marraskuuta 2014

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistoksesta löytyy monenlaisia versioita nettiä selailemalla. Tämän ihan perusohjeen sain kokkikerhosta ala-asteelta. Kokkikerhoa veti koulun keittäjä. Oi niitä aikoja, kun kouluissa oli oma keittäjä, joka valmisti ruoat alusta loppuun asti ihan itse. Keittäjä kävi laittamassa ruoat luokkaan tarjolle ja toivotti hyvää ruokahalua. Ruokailun jälkeen astiat vietiin suoraan keittiöön ja samalla kiitettiin keittäjää hyvästä ruoasta.
 

Ainekset:

4 omenaa
4 tl kanelia
4 dl kaurahiutaleita
100 g voita
2 dl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria

Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Laita omenanpalat uunivuoan pohjalle. Lisää kaneli ja sekoita. Sulata voi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita hyvin ja kaada tasaiseksi kerrokseksi omenoiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea, noin 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti